5-tips-om-duurzaam-te-wonen

5 tips om duurzaam te wonen

Tegenwoordig draait het om energiezuinig of zelfs energieneutraal wonen. Dit komt omdat er gestreefd wordt in 2050 CO2-arm te zijn. Hiervoor zijn er allerlei opties om jouw huis groener (= duurzamer) te maken. Er zijn verschillende maatregelen die je kan doen.

 

5 tips voor duurzaam wonen

Wil je een start maken met duurzaam wonen? Begin met deze 5 tips.

 

1. Duurzaam wonen door isolatie

Eén van de meest effectieve maatregelen is het isoleren van de woning. Hiermee bespaar je in één klap een hoop energie. Dat is dan ook het bijkomend voordeel van isolatie, het resultaat is snel te zien. Zorg er daarom voor dat je kruipruimte, vloeren, muren en/of dak goed geïsoleerd zijn. Wist je dat de overheid subsidie geeft op de isolatiemaatregelen? Hiermee ben je al snel tot 20% goedkoper uit. Bekijk hier de mogelijkheden van isolatie.

 

2. Milieuvriendelijk water met een zonneboiler

Zonnepanelen zijn alom bekend voor het opwekken van duurzame energie, maar wist je dat je met een zonneboiler op een milieuvriendelijke manier water verwarmt. Bij het gebruik van deze boiler komt er geen CO2 vrij én je bespaart gemiddeld de helft op het energieverbruik. Voor een huishouden van vier personen is dit zo’n € 150,- per jaar.  

 

3. Energieneutraal wonen dankzij zonne-energie

Bekend en geliefd. Dat zijn zonnepanelen. Steeds meer huishoudens schaffen dit duurzame product aan om hun woning energiezuiniger te maken. En met effect! Zonne-energie raakt nooit op. Door zonnepanelen kan je jaarlijks tot honderden euro’s besparen op het energieverbruik. Bekijk hier wat er mogelijk is qua zonnepanelen voor jouw huis en wat jij kan besparen.

 

4. Gasloos verbouwen voor de toekomst

Op het gebied van duurzaam wonen worden (nieuwbouw)huizen tegenwoordig gasloos gebouwd. Bij een verbouwing kan je zelf ook van het gas af, als dat zo uitkomt. Zo kan je bijvoorbeeld bij het verbouwen van de keuken kiezen voor een kookplaat in plaats van een gasfornuis. Met bijvoorbeeld een inductieplaat bespaart je tot 3% van het energieverbruik.

 

5. Wonen onder een groen dak

Minder bekend, maar een mooie manier om uw woning te verduurzamen: een groen dak. Ook wel een sedumdak. Dit verlengt de levensduur van een plat dak en verbetert de luchtkwaliteit. Door dit duurzame dak blijft het in de zomer een stuk koeler in huis. Daarnaast wordt het regenwater beter afgevoerd.

 

Advies voor duurzaam wonen

Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is om jouw woning duurzamer te maken? Neem vrijblijvend contact met ons op om erachter te komen hoe energiezuinig jouw woning kan worden. En hoeveel je hiermee kan besparen! Of doe de online huisscan.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Energiebesparende maatregelen
Energiebesparende maatregelen

Plus jouw comfort en verlaag je energieverbruik Jouw eigen huis staat centraal in je leven. Een beetje tocht, koude vloer of hoge...

Voorkom klimaatstress
Voorkom klimaatstress

Velen van ons denken dat de aarde de komende decennia verder zal opwarmen en dat dit grote gevolgen voor de aarde heeft. Deze gevolgen geven ons...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2022, Energiewacht

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht, Geas Energiewacht en Energiewacht Groep gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten