4-redenen-om-jouw-woning-in-de-zomer-te-isoleren

4 redenen om jouw woning in de zomer te isoleren

Woningisolatie, dat is toch om de warmte binnen te houden en niet nodig in de zomer? Maar dat klopt niet helemaal. Het kan juist veel voordeel opleveren om uw huis in de zomer te isoleren. Daarom hebben wij 4 redenen opgesomd waarom jij juist in de zomer jouw woning moet isoleren!

 

Mijn woning isoleren in de zomer?

In de zomer wil je lekker genieten van het weer en een vakantie. Woningisolatie is niet echt een leuk onderwerp om tijdens de zomer mee bezig te zijn. Toch kan het wel nuttig zijn!

 

Isolatie houdt het huis lekker koel

Isoleren zorgt ervoor dat de warmte niet ontsnapt door kieren en naden, maar in huis blijft. Dat is één van de grote voordelen van isoleren. In de zomer is dat niet nodig. Maar wist je dat isolatie er ook voor zorgt dat het juist koel blijft in de zomer? Door goede woningisolatie, met name spouwmuur -en dakisolatie, kan de warme buitenlucht het huis niet in. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het huis niet zo snel opwarmt.

 

Wachten op een afspraak? Niet in de zomer!

Tijdens de herfst en winter zijn veel mensen bezig met isolatie. Hierdoor kan het wel eens voorkomen dat je langer moet wachten voordat er een isolatie-expert op bezoek komt. Dat is in de zomer niet. Niet veel mensen isoleren hun woning in de zomer, waardoor het voor veel bedrijven een stuk rustiger is. Hierdoor zijn er amper wachttijden.

 

Geen last van onvoorziene weersomstandigheden

Amper wachttijden, en je hebt bijna geen last van onvoorziene weersomstandigheden, zoals strenge vorst, waardoor de isolatiemaatregelen niet uit te voeren zijn. In de winter gebeurt het nog wel eens dat het door het (koude) weer niet mogelijk is om de werkzaamheden uit te voeren. De afspraak moet dan verzet worden. In de zomer komt dit bijna niet voor!

 

Direct besparen op de energierekening

Het isoleren van de woning zorgt dat de warmte binnen blijft waardoor de verwarming minder hard hoeft te werken. Dit betekent een directe besparing op de energierekening. Dit geldt ook in de zomer. En wordt het heel heet buiten? Met goede isolatie kan je de hete buitenlucht langer tegenhouden. Zo hoef je geen ventilator of airco aan te schaffen, die veel energie verbruiken om te zorgen voor verkoeling. Dat scheelt geld in de aankoop én energiekosten.

 

Subsidieverhoging voor isolatie

Dit jaar kan je extra besparen op het isoleren van je woning. Sinds juni is de subsidie tijdelijk verhoogd. Je krijgt dit jaar (2020) tot 30% van jouw investering in isolatie terug. Laat deze zomer nog jouw huis isoleren en profiteer van deze tijdelijke verhoging. Wij helpen je daar graag bij.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Wat-zijn-de-voordelen-van-isoleren
Wat zijn de voordelen van isoleren?

De voordelen van isoleren op een rij Wist je dat er veel voordelen zitten aan het isoleren van je huis. Goede isolatie zorgt er niet alleen...

5-tips-om-duurzaam-te-wonen
5 tips om duurzaam te wonen

Tegenwoordig draait het om energiezuinig of zelfs energieneutraal wonen. Dit komt omdat er gestreefd wordt in 2050 CO2-arm te zijn. Hiervoor zijn...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020, Energiewacht.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus..

Sluiten