hoeveel-geld-bespaar-ik-met-isoleren

Hoeveel geld bespaar ik met isoleren?

Je overweegt om je woning te isoleren? Dat is verstandig. Bij een huis dat niet geïsoleerd is, verdwijnt de warmte snel naar buiten. Hierdoor moet je meer stoken en dat is zonde van het energieverbruik. Isolatie zorgt ervoor dat je meteen kan besparen op je energieverbruik. Zo is isolatie niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Maar hoeveel kan je precies besparen? Dit hebben wij – met een beetje hulp van Milieu Centraal – voor je uitgezocht.
 

Wat bespaar je gemiddeld met isolatie?

Je gaat je kruipruimte, vloeren, muren of dak isoleren en je wil graag van tevoren weten hoeveel je jaarlijks ongeveer gaat besparen? Wij zetten het per isolatiemaatregel voor je op een rij. Het bedrag dat je bespaart en de kosten worden berekend met het gemiddelde gasverbruik en een gasprijs van € 0,63 per kubieke meter en op basis van een woning met HR-combiketel, geen isolatie, enkel glas en 3 bewoners.
 

Bespaar zo’n € 600,- met spouwmuurisolatie

Een investering in spouwmuurisolatie is best snel terugverdiend. Gemiddeld kost het isoleren van spouwmuren ongeveer € 2.100,-. Maar na het isoleren start je direct met besparen, doordat de warmte veel beter binnen blijft. Dit scheelt al snel zo’n € 600,- per jaar*. Het is niet altijd mogelijk om de muren te isoleren. Vraag altijd advies aan een expert voor de mogelijkheden voor uw woning.
 

Vloerisolatie: bespaar gemiddeld € 220,- per jaar

Het isoleren van de vloer zorgt ervoor dat het wooncomfort direct omhoog gaat. Door de isolatie wordt koude lucht en vocht uit de kruipruimte tegengehouden, waardoor de warmte beter blijft hangen. De kosten liggen gemiddeld rond de € 1.800,-. De besparing is gemiddeld zo’n € 210,- per jaar*. Binnen enkele jaren heb je de investering in vloerisolatie dus terugverdiend.
 

Bespaar jaarlijks zo’n € 700,- met dakisolatie

Door dakisolatie kan je flink minderen op het gasverbruik. Dit levert je gemiddeld € 700,- per jaar* op. De investering in dakisolatie is zo’n € 5.200,-. Met de jaarlijkse besparing heb je deze vorm van isolatie er gemiddeld in 8 jaar terugverdiend.

 

Extra besparen op isolatie: maak gebruik van subsidie

Wil je weten welke isolatiemaatregelen je moet doorvoeren? Dan kan je uiteraard vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen. Over het algemeen geldt: hoe ouder het huis, hoe minder goed het huis is geïsoleerd. Om de woning goed te isoleren en het meeste voordeel eruit te halen, kan je het best meerdere isolatiemaatregelen tegelijkertijd doorvoeren. Dat is een flinke investering, maar er zit ook een voordeel aan. Je kan namelijk gebruik maken van subsidie, wanneer je in één keer twee of meer isolatiemaatregelen treft. Kan dit tot wel 30% schelen in de kosten van het isoleren. Wil je meer weten of ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

 

* Genoemde besparingen en kosten zijn gebaseerd op een hoekwoning met 3 bewoners en een HR-combiketel, geen isolatie en enkel glas. De werkelijke besparingen hangen af van je persoonlijke stookgedrag en type woning. Prijspeil: januari 2020. Bron: Milieu Centraal.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
4-redenen-om-jouw-woning-in-de-zomer-te-isoleren
4 redenen om jouw woning in de zomer te isoleren

Woningisolatie, dat is toch om de warmte binnen te houden en niet nodig in de zomer? Maar dat klopt niet helemaal. Het kan juist veel voordeel...

Energielabel-van-jouw-woning
Het energielabel voor jouw woning: 5 vragen en 5 antwoorden

Vanaf 2015 worden koopwoningen beoordeeld op hun energiezuinigheid en krijgen ze een energielabel toegekend. Het energielabel geeft aan hoe...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020, Energiewacht.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus..

Sluiten