Verhoog de woningwaarde met isolatie

Verhoog de woningwaarde met isolatie

Er zitten verschillende voordelen aan het isoleren van je eigen woning. Twee bijkomende voordelen zijn namelijk dat je jaarlijks honderden euro’s bespaart op de energierekening en dat je een verhoogt wooncomfort in huis hebt. Daarnaast zorgt een goede woningisolatie er ook voor dat de woning een hoger energielabel krijgt. Dat is dan weer goed voor de woningwaarde. Met het verduurzamen van je woning kan je dus profiteren van verschillende voordelen.

 

Energielabel heeft invloed op woningwaarde

De woningwaarde wordt bepaald door diverse factoren, zoals het aantal vierkante meters woonoppervlakte, ligging en natuurlijk de staat van het huis. Uit onderzoek blijkt dat woningen met energielabel A of B – en hierdoor een laag energieverbruik hebben – een hogere waarde hebben én sneller verkocht worden dan woningen met label F of G. Nieuwbouw woningen beschikken meestal al over een hoog energielabel zoals A, A+ of zelfs A++. Een ouder huis heeft vaak een lager energielabel, maar met isolatie is dit eenvoudig te verhogen.

 

Energielabel van je eigen woning

Tegenwoordig krijgt iedere woning een energielabel, zodat iedereen direct kan zien hoe energiezuinig een woning is. Weet je niet welk label jouw woning heeft? Je bent zeker niet de enige. Ruim de helft van de mensen weet niet welk label zijn of haar woning heeft. Gelukkig kan je dit eenvoudig controleren op energielabel.nl. Op deze website vindt u het voorlopig energielabel van de woning. Dit is gebaseerd op onder andere het type woning, bouwjaar en de verduurzamingsmaatregelen die bekend zijn bij het Kadaster. Ben je van plan je huis te verkopen? Dan kan je een definitief energielabel aanvragen. Dit gaat door middel van je DigiD. Dit kost tot enkele tientjes – afhankelijk van de woonplaats – en is 10 jaar geldig. Let goed op, want het kan zijn dat je door verduurzamingsmaatregelen zoals isolatie een beter energielabel toegekend kunt krijgen. Geef dit dus altijd door bij de aanvraag van een definitief energielabel, want het verhoogt in één klap de waarde van je woning.

 

Stijging woningwaarde door isolatie

Is je huis nog niet goed geïsoleerd en wil je dit gaan doen? Dan maak je een goede keuze. Isolatie zorgt ervoor dat je vaste energiekosten dalen, terwijl het wooncomfort wordt verhoogt. Door isolatie wordt het sneller warm binnen en de warmte blijft langer binnen. Het is dus ook niet zo gek dat een geïsoleerde woning veel beter in de markt ligt. Wat is dan de stijging van de woningwaarde door isolatie? Dit is afhankelijk van het type woning, huidige energielabel en de isolatiemaatregelen die worden uitgevoerd. Je kan in veel gevallen rekenen op een stijging in woningwaarde van zo’n 2%. Gaat de woning van label G naar A, dan kun je uiteraard een hogere stijging verwachten. Goed om te weten, buiten de randstad blijkt het effect van verduurzamen erg groot. Met name als er een grote labelsprong – zoals van G naar A – wordt gemaakt.

 

Wat doet isolatie voor de woningwaarde?

Wil je weten wat het isoleren van de woning doet voor jouw woningwaarde? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze adviseurs staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?
Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is onder andere afhankelijk van je energieverbruik en je beschikbare dakoppervlak. In de...

Een cv-ketel kopen of huren?
Een cv-ketel kopen of huren?

Ben je opzoek naar een nieuwe cv-ketel en blijf je twijfelen tussen huren of kopen? Helemaal niet zo gek, iedereen heeft het tegenwoordig over...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020, Energiewacht.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus..

Sluiten