Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is onder andere afhankelijk van je energieverbruik en je beschikbare dakoppervlak. In de meest ideale situatie wek je evenveel stroom op dan je verbruikt. Als je weet hoeveel stroom je per jaar verbruikt, weet je ook hoeveel de zonnepanelen in totaal zouden moeten opwekken. Vervolgens kun je berekenen welke oppervlakte van jouw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Als je weet hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen, kun je berekenen welk soort paneel je nodig hebt.

 

Jaarlijkse energieverbruik

Met zonnepanelen wek je je eigen energie op. Meer energie opwekken dan je daadwerkelijk verbruikt, is niet rendabel. De vergoeding die je hiervoor krijgt is hiervoor te laag. Daarom is het goed om de hoeveelheid energie die je wilt opwekken met zonnepanelen af te stemmen op je jaarlijks energieverbruik. Het jaarlijks energieverbruik kun je terugvinden op de jaarrekening van jouw energieleverancier. Het verbruik wordt aangegeven in aantal kWh.

Probeer ook rekening te houden met toekomstige ontwikkelingen. Ga je binnenkort elektrisch rijden of komt er een gezinsuitbreiding? Dan is het slim om te berekenen hoeveel meer energie je gaat verbruiken dan op dit moment. Gaan de kinderen juist het huis uit, dan ga je binnenkort minder energie verbruiken.

 

Aantal zonnepanelen berekenen

Als je weet hoeveel kWh je wilt opwekken, kun je het aantal zonnepanelen berekenen. Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van het beschikbare dakoppervlak en de dakrichting. Met speciale software kunnen onze adviseurs jouw dak tot op de centimeter opmeten en bekijken of je door de dag last hebt van schaduwval. Als je namelijk last heeft van schaduwval zullen wij een correctie doorvoeren op de potentiële opbrengst.

Onze adviseurs berekenen aan de hand van PVGIS gegevens hoeveel kWh zonnepanelen in jouw persoonlijke situatie kunnen opleveren. 

 

Soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Sommige zonnepanelen wekken meer energie op dan andere. Aan de hand van de hoeveelheid energie u wilt opwekken en hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen, kunt u bekijken welk vermogen zonnepaneel het meest geschikt is voor uw situatie. De zonnepanelen in ons assortiment variëren van 365 Wp tot 395 Wp. Als u maar weinig beschikbare ruimte op uw dak heeft, kunt u met zonnepanelen met een hoog vermogen wellicht toch uw gewenste opbrengst behalen.

 

Meer informatie over zonnepanelen

Zoals je hierboven hebt kunt lezen, komt er toch wel iets bij kijken als je wilt berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig bent. Heb je nog vragen? Dan helpen wij je graag. Onze adviseurs kunnen ook geheel vrijblijvend het optimale zonnepanelensysteem voor jou berekenen. Doe onze zonnepanelencheck en ontvang binnen 24 uur een advies op maat!

 

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op via: 088-5553000.

 

Doe de ZonnepanelenCheck

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Vloerverwarming-combineren-met-cv-ketel
Vloerverwarming combineren met cv-ketel?

Tegenwoordig is vloerverwarming behoorlijk populair. Dit heeft meerdere redenen. De vloerverwarming ligt onder de vloer en is dus niet zichtbaar...

checklist-zonnepanelen-kopen-waar-moet-ik-op-letten
Checklist: zonnepanelen kopen waar moet ik op letten?

Ben je op zoek naar een zonnepanelen aanbieder. je vraagt een aantal offertes aan en die lijken in eerste instantie best veel op elkaar of...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020, Energiewacht.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus..

Sluiten