Welke vragen worden het meest gesteld?
Het kan voorkomen dat je nog een vraag hebt over onze producten of diensten. Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Alle relevante vragen over hebben wij hieronder voor je opgesomd. En staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je die heel gemakkelijk aan ons doorgeven via het formulier onderaan de pagina.
Meest gestelde vragen
Op basis van een grondige analyse van de veelgestelde vragen van onze klanten hebben we een top 10 van meest gestelde vragen voor je samengesteld:
Afhankelijk van je woonsituatie, de leeftijd van je huidige CV-ketel en de juiste energiezuinige werking van het toestel kan het raadzaam zijn om de aanschaf van een nieuwe CV-ketel te overwegen.
Wanneer je huidige CV-ketel door Energiewacht wordt onderhouden kan de servicemonteur je bij een onderhoudsbeurt informatie verstrekken over de te verwachten levensduur van je CV-ketel. Wordt je CV-ketel door de servicemonteur goedgekeurd, dan kun je ervan uitgaan dat het toestel nog goed functioneert en dat vervanging niet nodig is. Wanneer de monteur beoordeelt dat het toestel niet meer in goede staat verkeert, dan is het raadzaam een nieuw toestel te overwegen. Dat geldt zeker wanneer er gevaarlijke of risicovolle situatie rondom CV-ketel worden vastgesteld. De meeste CV-ketels gaan doorgaans minimaal twaalf jaar mee. Wij adviseren om voor CV-ketels met een leeftijd van 12 jaar of ouder vervanging te overwegen.
Wij helpen je graag bij het maken van je keuze en geven advies op maat. Daarvoor kun je contact opnemen met onze adviseurs via telefoonnummer 088-5553000 of per mail info@ewacht.nl.
De meeste CV-ketels blijven zeker 12 tot 15 jaar hun werk goed doen. Wanneer je CV-ketel nog goed functioneert is vervanging in principe niet noodzakelijk. CV-ketels die ouder zijn dan 12 tot 15 jaar maken echter gebruik van een verouderde techniek. Ook kan verkalking in het toestel ervoor zorgen dat de CV-ketel inmiddels een hoger energieverbruik heeft ontwikkeld. En daar kom je doorgaans pas achter wanneer je de eindafrekening van je energieleverancier ontvangt. Ook als je toestel na 12 jaar nog goed functioneert is vervanging dan ook het overwegen waard.
Wij adviseren je graag bij je afweging om een nieuwe CV-ketel aan te schaffen. Neem daarvoor contact op met één van onze adviseurs door te bellen naar telefoonnummer 088-5553000 of te mailen naar info@ewacht.nl.
Je kunt bij ons je CV-ketel kopen of huren. Het leasen van je CV-ketel bieden wij niet aan.
Je kunt je CV-ketel huren vanaf € 1,- per dag. Binnen het vaste maandbedrag zijn de kosten voor aanschaf en service & onderhoud inbegrepen. Kosten voor installatie worden apart gefactureerd, en kunnen desgewenst in twee jaar tijd rentevrij betalen. Het huurcontract van je CV-ketel is bij verhuizing overdraagbaar. Mocht je tijdens de huurperiode verhuizen, dan kun je je huurcontract overdragen aan de nieuwe bewoners.
Wanneer je ervoor kiest om je CV-ketel te kopen, dan betaal je de CV-ketel in één keer. De fabrikant geeft het eerste jaar volledige garantie en vanaf het tweede jaar alleen op de onderdelen, maar over het algemeen niet op het uurloon en voorrijkosten. Bovendien schrijven de meeste fabrikanten een servicebeurt voor, binnen de eerste 2 jaar vanaf dat het toestel in bedrijf is genomen. Sluit daarom een servicecontract af en ontvang € 125,- korting op de offerte van je CV-ketel. Onze deskundige onderhoudsmonteurs zorgen er dan vanaf de start voor dat je CV-ketel topfit blijft. Dat voorkomt onnodige storingen op lange termijn.
Bevriezing van leidingen, radiatoren, geisers, boilers en CV-toestellen gebeurt het meest in ongeïsoleerde ruimtes en vertrekken. Tocht is hierbij vaak een factor die wordt onderschat. Matige vorst in combinatie met een harde wind geeft ook een grote kans op bevriezing. Warm water bevriest sneller dan koud water.
Advies voor de klant om schade te voorkomen:
- Zet de kamerthermostaat niet langer dan 17ºC
- Draai alle radiatoren (een beetje) open
- Controleer of de waterdruk nog voldoende is
- Niet meer dan 3ºC verschil in dag- en nachttemperatuur
- Zet thermostaat radiatorkranen op vorstbeveiliging
- Deuren open zetten zodat de warmte door het hele huis kan
- Leidingen isoleren
Een CV-installatie mag nooit gevuld worden met antivries. De fabrikant geeft dan geen garantie meer bij storingen aan het toestel. Bij geisers op een vorstgevoelige plaats altijd de waakvlam uit en het toestel aftappen. Dit in verband met ontploffingsgevaar.
Vragen op categorie:
Stel je vraag
Staat jouw vraag niet in ons overzicht? In onderstaand formulier kun je je vraag kwijt. Nadat wij je vraag hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
* Verplicht veld