Welke vragen worden het meest gesteld?
Het kan voorkomen dat je nog een vraag hebt over onze producten of diensten. Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Alle relevante vragen over hebben wij hieronder voor je opgesomd. En staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je die heel gemakkelijk aan ons doorgeven via het formulier onderaan de pagina.
Alle vragen uit de categorie:
Energiebesparing
Begin 2015 heeft de overheid je een voorlopig energielabel toegestuurd. Aan de hand van dit voorlopige energielabel heb je een beeld van de energieprestatie van je woning. OM dit voorlopige energielabel vast te stellen heeft de overheid gebruik gemaakt van openbare gegevens, zoals het bouwjaar, het woningtype en het woonoppervlakte. Tevens is gebruik gemaakt van de resultaten van het WoonOnderzoek uit 2006. Hiermee kon bepaald worden welke energiebesparende maatregelen gemiddeld per woningtype zijn doorgevoerd.
Wanneer je inmiddels energiebesparende maatregelen hebt getroffen, zoals het plaatsen van zonnepanelen of de uitvoer van dak- of vloerisolatie, dan zijn die ingrepen nog niet in het voorlopige energielabel opgenomen. Je woning verdient dan een beter energielabel dan geschat. Je kunt dit aangeven via de website www.energielabelvoorwoningen.nl.
Op de website www.zoekuwenergielabel.nl kun je het energielabel van je woning opzoeken. Bij het resultaat staat meteen vermeld of het om een voorlopig of een definitief energielabel gaat. Zodra je energielabel definitief is vastgesteld vind je het label daar ook terug.
Nee. Bij de verkoop of verhuur van je woning heb je een definitief energielabel nodig. Het voorlopige energielabel geeft alleen een indicatie. Om het definitieve energielabel te krijgen, log je in op de website www.energielabelvoorwoningen.nl. Daar dien je een aantal vragen te beantwoorden en, indien nodig, je woongegevens aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer je in je woning energiebesparende maatregelen hebt getroffen (na oplevering van de woning). Ook dien je bewijs aan te leveren voor de energiebesparende maatregelen in de woning. Nadat je de gegevens van je woning hebt aangepast volgt er een controle op afstand door een erkend deskundige. Pas na goedkeuring van deze deskundige wordt het definitieve energielabel vastgesteld.
Wanneer je bij de overdracht geen definitief energielabel hebt, kun je door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) worden aangeschreven om binnen een bepaalde termijn het energielabel alsnog te laten registreren. De ILT kan een zogenoemde 'last onder dwangsom' opleggen als het energielabel niet binnen de gestelde termijn alsnog geregistreerd is. Die dwangsom kan oplopen tot € 405,- .
De letters A tot en met G geven de mate van energiezuinigheid van je woning aan. Zo kun je snel zien hoe energiezuinig je woning is ten opzichte van vergelijkbare woningen. Heb je een woning met de klasse A (groen) dan heb je een zeer zuinige woning. Klasse G (rood) geeft aan dat het huis zeer onzuinig is in vergelijking met soortgelijke huizen.
Wil je energiebesparende maatregelen nemen voor je woning, zoals het aanbrengen van isolatie? Neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 088-5553000 of via mailadres info@ewacht.nl.
Vragen op categorie:
Stel je vraag
Staat jouw vraag niet in ons overzicht? In onderstaand formulier kun je je vraag kwijt. Nadat wij je vraag hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
* Verplicht veld