Welke vragen worden het meest gesteld?
Het kan voorkomen dat je nog een vraag hebt over onze producten of diensten. Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Alle relevante vragen over hebben wij hieronder voor je opgesomd. En staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je die heel gemakkelijk aan ons doorgeven via het formulier onderaan de pagina.
Alle vragen uit de categorie:
Zonnepanelen»Onderhoud
In Nederland is het voldoende om eens in de vijf jaar je zonnepanelen te (laten) schoonmaken.
Door vervuiling op het zonnepaneel neemt de energieopbrengst af. Door de panelen regelmatig schoon te maken blijft de opbrengst optimaal.
Wel doen
- Gebruik handschoenen. Raak de zonnepanelen niet met blote handen aan omdat u dan vingerafdrukken achter kan laten of andere vervuiling kan aanbrengen.
- Gebruik wel zachte schuimspons (geen schuurspons!), niet geweven materialen, zachte borstels (met haren van nylon 1010 met 0,1-0,06 mm doorsnee), een raamtrekker.
- Wel te gebruiken schoonmaakmiddelen: Commerciële glasreinigers, alcohol, ethanol en methanol.
- Er kan gewoon kraanwater gebruikt worden voor de reiniging.
- Gebruik geen metalen voorwerpen zoals bv messen, staalwol of schuursponsjes.
- Niet te gebruiken schoonmaakmiddelen: zuren, schuurmiddelen, poeders, polish, natriumhydroxide (bijtende soda), thinner, alkali, benzine en andere chemisch substanties
- Gebruik geen stoom of bijtende chemicaliën om de reiniging te bespoedigen.
- Probeer niet om gebroken glas of panelen met breeklijnen of blootliggende draden schoon te maken. Je loopt hierbij gevaar op verwonding en elektrocutie. Bel in dergelijke gevallen met Energiewacht op telefoonnummer 088-5553000.
- Gebruik geen zout water. Het zout kan op het zonnepaneel achterblijven en dat heeft een negatieve invloed op de opbrengst van het zonnepaneel.
- Pas op met regenwater in de buurt van chemische fabrieken. Dit kan zuur zijn en dat bijt in op het frame en de coating van het glas.
- Ga nooit op zonnepanelen staan of zitten.
Ja, dat kan. De druk van het te gebruiken water moet minder dan 690 kPa (6,9 bar) zijn.
Vragen op categorie:
Stel je vraag
Staat jouw vraag niet in ons overzicht? In onderstaand formulier kun je je vraag kwijt. Nadat wij je vraag hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
* Verplicht veld