Energiewacht is het meest vitale bedrijf van Drenthe

Energiewacht is het meest vitale bedrijf van Drenthe

Energiewacht gaat het duurzaamst om met werknemers

Energiewacht is het meest vitale bedrijf van Drenthe! Vandaag maakte oud zwemkampioen Pieter van den Hoogenband bij Energiewacht in Assen de winnaar bekend. Energiewacht draagt deze titel met trots; ‘Energiewacht is zeer actief met de energietransitie. De overgang naar nieuwe en duurzame energie technieken is intensief en vraagt medewerkers energie. Het is daarom belangrijk dat onze medewerkers vitaal zijn om optimaal te kunnen functioneren, en dat stimuleren wij actief. De titel ‘Vitaalste bedrijf’ past hierom goed bij ons bedrijf’ aldus Marco Meijer, directeur Energiewacht.
 

Energiewacht is vitaal en eigenwijs in balans.

De medewerkers van Energiewacht zijn ‘Eigenwijs is balans’. Eigenwijs in balans is de naam van een uitgebreid programma met activiteiten op het gebied van ontspanning, voeding, balans tussen werk en privé en bewegen. Samen met een vitaliteitscoach en een groep medewerkers hebben we dit programma ontwikkeld. Het goede aan dit programma is dat de medewerkers de ruimte en vrijheid krijgen om deel te nemen en zelf te kiezen aan welke activiteiten ze deelnemen, en deze ruimte nemen ze ook! Veel medewerkers sporten met collectiviteitskorting, doen mee aan sportdagen of bijvoorbeeld een MTB workshop. Energiewacht motiveert gezond eten met speciale placemats, gezonde recepten en om de week bieden we alle medewerkers vers fruit aan. Ook persoonlijke ontwikkeling staat centraal, zoals ondersteuning bij het stoppen met roken, workshops mindfullness en opleidingen.
 

Persoonlijke ontwikkeling: nieuwe opleiding

We geven de medewerkers handvatten om mee te gaan met de veranderende vraag vanuit de markt. Een concreet voorbeeld is de nieuwe opleiding op het snijvlak van techniek en ICT. Samen met de Rijsuniversiteit Groningen, het Alfa College en enkele andere bedrijven ontwikkelen we deze opleiding. Doel is dat de competenties van medewerkers straks beter aansluiten op de nieuwe producten en vragen vanuit de markt. We hopen met ons uitgebreide vitaliteitsprogramma wat in 2015 is gestart en deze nieuwe werkwijze voor de ontwikkeling van beroepsopleidingen een voorbeeldfunctie te zijn voor vele andere bedrijven.
 

Het meeste vitale bedrijf van Nederland

De prijs voor ‘Het Vitaalste Bedrijf’ is voor het bedrijf met een mentaal en fysiek topteam, met veel werkplezier en balans tussen inspanning en ontspanning. Pieter van den Hoogenband gaat in elke provincie op zoek naar het vitaalste bedrijf. Dit betekent dat Energiewacht in november 2017 meedoet in de strijd voor de titel ‘Vitaalste bedrijf van Nederland’. De prijs is een initiatief van ONVZ Zorgverzekering.

 


Terug

© 2020, Energiewacht.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus..

Sluiten