Energiewacht voorziet 295.000 meterkasten van slimme meters

Energiewacht voorziet 295.000 meterkasten van slimme meters

Goed nieuws voor bijna driehonderdduizend huishoudens in Nederland. De komende drie jaar maakt Energiewacht 295.000 meterkasten toekomstbestendig. Samen met onze Energiewacht-servicepartners en in samenwerkingen met netbeheerder Liander verbeteren we deze meterkasten en vervangen bestaande energiemeters voor slimme meters. En dat biedt de huishoudens veel voordeel! De feestelijke ondertekening van het contract tussen de servicepartners en Liander vond vorige week plaats. Op de foto staat de projectgroep die betrokken is bij dit grote project van Liander.

 

In controle met de slimme meter

De slimme meter doet zijn naam eer aan. Met behulp van de slimme meter kan elke energieleverancier gedetailleerde verbruiksoverzichten opleveren. Dit geeft de eindgebruiker niet alleen meer inzicht in het energieverbruik, het biedt ook extra gemak. Zo hoeft de eigenaar van de slimme meter geen meterstanden meer door te geven en is er nooit meer sprake van geschatte meterstanden, maar van reele meterstanden. En door een Energieverbruiksmanager in de vorm van een app te koppelen aan de slimme meter wordt energiebesparen nu extra gemakkelijk. Je ziet direct hoe je kunt besparen op je energieverbruik. Allemaal voordelen dus!

 

Duurzame energie

Energiewacht is dé partner als het gaat om energiebesparende maatregelen en het gebruik van duurzame energie. Vele huishoudens wekken met zonnepanelen van Energiewacht Solar inmiddels zelf hun eigen energie op en besparen daarmee honderden euro's per jaar op hun energierekening. De invloed van zonnepanelen op het energienet wordt steeds groter. Dankzij de meetgegevens die de slimme meters leveren, kunnen netbeheerders pieken en dalen in vraag en aanbod beter voorspellen. Dat helpt hen bij het bedenken van slimme oplossingen om vraag en aanbod van energie in balans te houden. Een prima reden om samen met Liander de slimme meter op grote schaal in Nederland te introduceren.

 


Terug

© 2020, Energiewacht.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus..

Sluiten