Met 3iv van het gas af zonder buitengevelisolatie

Met 3iv van het gas af zonder buitengevelisolatie

De aanpak van bestaande woningen naar volledig elektrisch (all electric) is één van de grootste uitdagingen van de transitie naar een CO2-neutrale woningvoorraad. Tot nu toe betekende dit dat er flinke isolatiepakketten nodig waren aan de buitenzijde van de woning. Forse investeringen dus. Atriensis innovatie lanceert een betaalbaar alternatief: 3iv. In heel Nederland werken zij samen met verschillende partners. In samenwerking met Boekema gaat Energiewacht dit samenwerkingsverband aan voor de noordelijke provincie Groningen.

 

De overstap naar all electric

Wanneer je naar gasloos gaat en alleen elektriciteit beschikbaar is voor ruimteverwarming moet de warmtevraag vergaand teruggedrongen worden. Anders wordt de woning niet goed warm en loopt de elektriciteitsrekening de spuigaten uit. Buitengevelisolatie is echter kostbaar en vergt veel materialen, dit is vanuit het oogpunt circulariteit niet ideaal. Atriensis innovatie vroeg zich af of innovaties op het gebied van isolatie in de woningschil niet tot een betaalbaar alternatief zouden kunnen leiden gecombineerd met warmtepomptechniek en vraaggestuurde ventilatie. Een integrale aanpak, inclusief zonnepanelen, elektrisch koken en het afsluiten van de gasmeter. Samen met Energiewacht en Boekema werkte Atriensis innovatie dit concept verder uit voor een specifiek type eengezinswoningen. Conclusie: het kan en wel voor een investering van € 50.000,- inclusief BTW.

 

3iv: integraal, innovatief en inspirerend verduurzamen!

Dit duurzame concept wordt gelanceerd als 3iv: integraal, innovatief en inspirerend verduurzamen met in elke regio betrouwbare partners voor de realisatie. Gezamenlijk werken partijen verder aan de toepassing van dit concept op andere woningtypes en verdere prijsdaling.

 

Het eerste concept richt zich op eengezinswoningen met de volgende kenmerken:

Bouwjaar 1970 - 1980
Gemetselde gevels met daarin kozijnen
Zadeldak met hellingshoek van ongeveer 35 graden
Twee volledige verdiepingen met hierop een via een vaste trap bereikbare zolder
Warmtevisie waarschijnlijk all electric


Het concept van 3iv voldoet aan de eisen van De Renovatieversneller. Atriensis innovatie bereidt daarom een aanvraag voor.


Terug

Meer nieuws

© 2020, Energiewacht.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus..

Sluiten