Opnieuw €6 miljard beschikbaar voor voorjaarsronde SDE+ 2018

Opnieuw €6 miljard beschikbaar voor voorjaarsronde SDE+ 2018

Voor de voorjaarsronde van SDE+ subsidie in 2018 is opnieuw 6 miljard euro beschikbaar. Voor het najaar van 2018 wordt verwacht dat de Stimuleringsregeling duurzame energieproductie wederom 6 miljard euro beschikbaar stelt. Het ministerie wil hiermee de productie, door bedrijven en (non-profit) instellingen, van schone en duurzame energie stimuleren.


Hernieuwbare energie projecten
Het budget wordt in fases opengesteld voor verschillende soorten projecten op het gebied van hernieuwbare energie. Zonne-energie waaronder zonnepanelen (pv-panelen) wordt niet expliciet genoemd in fase 1. Aanvragers voor zonne-energie kunnen wel in fase 1 hun project indienen in de zogenaamde vrije categorie. Dit kan dan enkel voor een subsidiebedrag lager dan 9 cent per kWh.


In fases
De SDE+ voorjaarsronde 2018 is geopend van 13 maart tot en met 5 april 2018. In juni 2018 zal de minister het budget en de voorwaarden voor de openstelling van de najaarsronde definitief bekend maken. Fase 2 van de SDE+ opent op 19 maart tegen 11 cent per kWh. In deze fase is zonne-energie groter dan 1 megawattpiek meegenomen. Zonne-energie groter dan of gelijk aan 15 kilowattpiek en kleiner dan 1 megawattpiek zit pas in fase 3, die opent op 26 maart. Volgens minister Wiebes groeit het aandeel zon en zonthermie binnen de SDE+ zo sterk, dat ze verder gespecificeerd moeten worden om overstimulering van de projecten te voorkomen.

 

Meer informatie en achtergronden over de SDE+? Bezoek de site van RVO. 


Terug

Meer nieuws

© 2018, Energiewacht.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer