Lagere energiekosten met een groen Energielabel

 

Het Energielabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is in vergelijking met soortgelijke woningen. Een energiezuinige woning levert je lagere energiekosten op, wat wel € 850,- per jaar op je energierekening kan schelen. En het is ook nog eens goed voor het milieu! Hoe groen is jouw woning?

Waarom is een definitief Energielabel verplicht?

Sinds 1 januari 2015 hebben alle huiseigenaren een voorlopig Energielabel thuisgestuurd gekregen. Het voorlopige label is gebaseerd op het bouwjaar en woningtype en moet nog definitief geworden gemaakt. Je kunt er ook voor kiezen om eerst een aantal energiebesparende maatregelen te nemen en daarna het Energielabel definitief te maken. Je definitieve label is dan gunstiger dan je voorlopige wat voordelig is bij eventuele verkoop of verhuur.

 

Het definitief maken van het Energielabel is verplicht. Zonder een definitief label is het in Nederland niet toegestaan een woning te verkopen of te verhuren. Je riskeert een boete van ruim € 400,- wanneer je bij verkoop of verhuur van je woning geen definitief Energielabel kunt overhandigen.

 

Meer informatie nodig? Bij onze veelgestelde vragen vind je meer informatie over het Energielabel.

Advies op maat met Energiecheck en EPA

Woningen met een gunstig Energielabel worden in de praktijk sneller verkocht en verhuurd. Reden te meer om je woning energiezuiniger te maken dus!

 

Wil jij weten welke energiebesparende maatregelen jij allemaal kunt nemen om je woning energiezuinig te maken? Dan hebben wij goed nieuws! Met onze Energiecheck en ons Energie Prestatie Advies (EPA) ontvang je een op maat gemaakt advies hoe je je woning energiezuiniger kunt maken. Bij het EPA ontvang je van onze gecertificeerde adviseur tevens een officiële EPA certificaat waarmee je een definitief Energielabel direct kunt regelen.

 

Meer informatie over het Energielabel?

Vul dan onderstaand formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

 

Voornaam*
Achternaam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Vraag of opmerking

* Verplicht veld

© 2018, Energiewacht.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer