Pak de schade aan én start direct met besparen!

Aardbevingsschade; Richard Scheeres, servicemonteur bij Energiewacht, ziet regelmatig wat dit in de dagelijkse praktijk betekent: “Scheuren in muren, lang wachten, verwarmen met een warmtepomp of niet? Allemaal onzekerheid, terwijl ze graag verder willen met hun leven in een veilig en comfortabel huis”.

Zet die eerste stap, net als Mark Meijer uit Groningen

Heb je erkende aardbevingsschade en wil je verduurzamen? Dan is het nemen van de eerste stap vaak lastig. Want wat past er bij je huis, je gezin en waarmee bespaar je het meest? Marcel Buurke, adviseur bij Energiewacht heeft al veel mensen geholpen en merkt dat er veel onwetendheid is over besparen en duurzame energie. Marcel Buurke: “Mensen weten niet hoe ze de eerste stap moeten zetten en horen vanalles in de media. Zaak is om een overzicht te krijgen van wat er in jouw huis past, zodat jij goede keuzes kan maken voor de lange termijn, waar mogelijk gericht op minder verbruik van gas”.

Waardevermeerdering

Klant aan het woord

Ervaringsdeskundige Mark Meijer: ‘Het levert echt wat op’

 

De adviseurs van Energiewacht maken tijdens een uitgebreid adviesgesprek inzichtelijk wat de huidige situatie is en welke opties je hebt om te besparen én te verduurzamen. Buurke: "Ik kom langs om informatie te verzamelen over het woongedrag, energieverbruik en de woning. Ik let op verwarming, verlichting, isolatie en mogelijkheden voor duurzame opwekking met bijvoorbeeld een hybride warmtepomp en stel vast of er potentie is om volledig gasloos te gaan”.

 

Met inzicht kun je keuzes maken, vertel Buurke: “Meijer verbruikte relatief weinig energie, want er waren al maatregelen uitgevoerd in de gezinswoning, toch bleef er nog genoeg over om aan te pakken.”

“De installatie was binnen een dag klaar, daarna startte ik direct met besparen. Het is het echt waard!”

 

Meijer: “De adviseur maakt een advies, ik gaf aan wat ik graag wilde aanpassen. Op mijn huis zijn  acht zonnepanelen geplaatst. Ook heb ik een nieuwe ventilatiebox en cv-ketel gekregen en zijn er thermostaatkranen geplaatst op de radiatoren. In één dag waren ze klaar met alle werkzaamheden en startte ik met besparen. Mijn maandelijkse energierekening is niet alleen lager, ik heb het eerste jaar ook zo’n €300,- euro teruggekregen, mede door teruglevering van (zonne-)energie aan het net”.

 

Lees alles over de ervaring van Mark Meijer, die zijn huis liet verduurzamen door Energiewacht. 

Schade vanaf €1.000,- + waardevermeerdering tot €4.000,-

Naast de reguliere procedure kun je als bewoner van het aardbevingsgebied met schade tot €5.000,- aanspraak maken op de Stuwmeerregeling. Heb je erkende schade aan je huis van minimaal €1.000,- of maak je gebruik van de Stuwmeerregeling? Dan heb je ook de mogelijkheid om te profiteren van de regeling Waardevermeerdering. Deze is beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en stelt je in staat het huis energiezuiniger te maken tot een bedrag van maximaal €4.000,-. Wens je aanpassingen in huis en heb je niet voldoende financiele ruimte? Dan is er het Energiebespaarfonds.


Lees hier de Veel gestelde vragen over de regeling Waardevermeerdering

 

Het Energiebespaarfonds: ook zonder subsidie profiteren

Kom je niet in aanmerking voor de subsidie of is de subsidie onvoldoende om het huis naar wens te verduurzamen? Dan kun je via het Energiebespaarfonds van de overheid een voordelige financiering afsluiten. Deze kun je aflossen met je besparing op de energierekening, een win-win situatie. Meer informatie of een energiebespaarlening afsluiten? Ga naar www.energiebespaarlening.nl

Waardevermeerdering

 

Onafhankelijk advies over het verduurzamen van jouw huis

Maak jij gebruik van de subsidie Waardevermeerdering? Onze ervaren adviseurs geven je een onafhankelijk advies over jouw mogelijkheden en helpen je als je voor lastige beslissingen staat. Vul onderstaand formulier in of bel 088 - 555 3123 en we helpen je op weg!

 

Voornaam*
Achternaam*
Postcode*
Straat
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Best bereikbaar
   
Vraag of opmerking

Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 

* Verplicht veld

© 2022, Energiewacht

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Wij zijn Energiewacht

Energiewacht, Geas Energiewacht en Energiewacht Groep gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten