Duurzaam Adviseur Online Zon

 • Standplaats: Assen

Energiewacht BV is per 1 januari 2021 de nieuwe naam van hét servicebedrijf van Essent in Noordoost Nederland. Energiewacht BV is een bundeling van krachten van Energiewacht Groep in Zwolle, Energiewacht NV in Assen en Geas Energiewacht in Enschede. Energiewacht is werkzaam in Overijssel, Friesland, Drenthe, Groningen, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland en Gelderland. In totaal werken er circa 1.000 medewerkers verspreid over 14 vestigingen. Onze nieuwe organisatie is nog volop in ontwikkeling en er is een grote gedrevenheid om de ambities te realiseren. Bij Energiewacht zit je in het hart van de verandering en krijg je de mogelijkheid om mede vorm te geven aan de nieuwe organisatie.

 

Wij helpen klanten met het maken van de juiste keuze om zo hun huis of bedrijfspand duurzaam en energiezuinig te maken met als doel de CO2-uitstoot te verminderen en de volgende stap te zetten in de energietransitie. Dit doen wij door het aanbieden van -en adviseren over- energiebesparende en duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, verwarming, service & onderhoud en installatie. Kortom, Energiewacht voorziet in een totaalpakket aan energieoplossingen uitgevoerd door een top team van medewerkers.

 

Wij zijn dan ook een vernieuwende organisatie met een open bedrijfscultuur waarin wij op een professionele, menselijke en collegiale manier met elkaar samenwerken. Kwaliteit, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij dan ook erg belangrijk.

 

Bij Energiewacht in Assen is een vacature ontstaan voor een:

 

Duurzaam Adviseur Online Zon

 

Over de functie

Zoek je een functie waarin je commerciële kansen kunt benutten en particuliere en klein zakelijke klanten kunt adviseren over de aanschaf van zonnepanelen? Krijg jij energie van het vertalen van klantvragen naar commerciële activiteiten?

 

Je werkt op de vestiging van Energiewacht in Assen. Deze afdeling is onderdeel van de afdeling Commercie die is afgesplitst opgesplitst in Projecten, Duurzaam Advies en Beheer, B2B, B2C en Marketing. Je werkt voor het onderdeel B2C. Dit onderdeel bestaat weer uit Verkoop, Commercieel Klantcontact en de afdeling Commerciële Binnendienst. Binnen jouw afdeling werken er 27 adviseurs, waarvan 8 online adviseurs.

 

In deze functie als Duurzaam Adviseur Online Zon maak je een inschatting van de unieke situatie bij een klant en breng je de wensen van de klant in kaart. De (technische) kennis van -en ervaring met- de verkoop van zonnepanelen is hierbij een pré. Vanuit jouw analyse schat je de situatie in en breng je een passende offerte uit voor de klant.

 

Je werkt in deze functie nauw samen met de binnendienst en je volgt leads op die bij jou aangeleverd worden. In de toekomst kan het ook voorkomen dat je zelf klanten gaat bezoeken.

 

In het kort zijn onderstaand je resultaatgebieden:

 • Het geven van adviezen omtrent de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen;
 • Opstellen en bespreken van offertes;
 • Het uitwerken van de opnames voor ons installatiebedrijf.

Omdat je adviseert over een duurzaam product is het belangrijk dat je interesse hebt in de overige duurzame producten en diensten van Energiewacht. Hierdoor kun je vragen van klanten goed beantwoorden en gefundeerde adviezen geven aan jouw klant. Uiteindelijk ben jij een belangrijk onderdeel in het creëren van een uitstekende klantbeleving.

 

Functie-eisen:

 • Je hebt 3 jaar recente werkervaring in een soortgelijke functie op commercieel en technisch gebied en beschikt over relevante technische kennis;
 • Je kunt goed luisteren, de juiste vragen stellen en uiteindelijk het beste advies aan de klant geven;
 • Je interesseert je voor duurzaamheid en de techniek achter de producten van Energiewacht.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband voor 38 uur per week. Mocht je minder willen werken dan is dat eventueel bespreekbaar;
 • Jouw werkomgeving bij ons bedrijf is een plezierige, afwisselende werkomgeving met enthousiaste en behulpzame collega’s in Assen;
 • Op basis van jouw ervaring ontvang je een maandsalaris van minimaal €2893,- en maximaal €3389,- o.b.v. fulltime dienstverband;
 • Jouw arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Metaal en Techniek, waaronder bv. 25 vakantiedagen, 13 adv-dagen bij een fulltime dienstverband en een pensioenregeling bij PMT;
 • Jouw arbeidsvoorwaarden worden aangevuld met onze eigen bedrijfsregelingen (zoals bijv reiskostenvergoeding, een telefoon en laptop van de zaak).

Meer weten of meteen reageren?

Herken jij jezelf in dit profiel en durf je de uitdaging aan? Stuur dan een brief met curriculum vitae per e-mail aan sollicitatie@energiewacht.nl, ter attentie van Bart Otten (recruiter).

 

Solliciteer op deze functie

 

Energiewacht voldoet aan de AVG en gaat zorgvuldig om met sollicitatiegegevens. Jouw gegevens worden dan ook uitsluitend voor jouw sollicitatie gebruikt. Na afloop van de procedure verwijderen wij verstrekte gegevens binnen 4 weken. Zie ook onze privacyverklaring/statement.

© 2020, Energiewacht.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus..

Sluiten