Strategisch inkoper

 • Standplaats: Assen

Energiewacht BV is per 1 januari 2021 de nieuwe naam van hét servicebedrijf van Essent in Noordoost Nederland. Energiewacht BV is een bundeling van krachten van Energiewacht Groep in Zwolle, Energiewacht NV in Assen en Geas Energiewacht in Enschede. Energiewacht is werkzaam in Overijssel, Friesland, Drenthe, Groningen, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland en Gelderland. In totaal werken er circa 1000 medewerkers verspreid over 14 vestigingen. Onze nieuwe organisatie is nog volop in ontwikkeling en er is een grote gedrevenheid om de ambities te realiseren. Bij Energiewacht zit je in het hart van de verandering en krijg je de mogelijkheid om mede vorm te geven aan de nieuwe organisatie.

 

Wij helpen klanten met de juiste keuze om zo hun huis of bedrijfspand duurzaam en energiezuinig te maken met als doel de CO2-uitstoot te verminderen en de volgende stap te zetten in de energietransitie. Dit doen wij door het aanbieden van en adviseren over energiebesparende en duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, verwarming, service & onderhoud en installatie. Kortom, Energiewacht voorziet in een totaalpakket aan energieoplossingen uitgevoerd door een top team van medewerkers.

 

Wij zijn dan ook een vernieuwende organisatie met een open bedrijfscultuur waarin wij op een professionele, menselijke en collegiale manier met elkaar samenwerken. Kwaliteit, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij dan ook erg belangrijk. Dit zie je overal terug, van een actieve personeelsvereniging tot en met de klanttevredenheid. Hierdoor zijn wij in 2012 en 2016 ook gekroond tot beste werkgever van Nederland en door de SBB zijn wij gecertificeerd als Erkend Leerbedrijf.

 

Bij Energiewacht BV is een vacature ontstaan voor een:

 

Strategisch inkoper

 

Over de functie

Ben jij een inkoper met goede soft skills en ben jij een echte netwerker? Kan jij makkelijk levelen en kent inkoop voor jou geen geheimen? In deze functie houd je je bezig met tenders, contractonderhandelingen en raamwerkafspraken op regionaal en landelijk niveau. Dit om onder andere schaal-en efficiency voordelen te realiseren. Wij zoeken een inkoper die ketenbreed kan denken en huidige processen kritisch tegen het licht kan houden. Je kan op meerdere stakeholder niveaus schakelen. Denk hierbij aan de verschillende servicepartners, directies, vestigingsmanagers, monteurs en magazijnmedewerkers. Je begeeft je op het snijvlak van de interne klant en de externe leveranciers. De verdieping in jouw (interne) klant en je uitstekende soft skills zorgen voor een adequaat stakeholdersmanagement.

 

In deze functie is geen uur en geen dag hetzelfde. Het ene moment kan je bezig zijn met een inkooptraject, en het andere moment ben je een operationeel- of contractueel probleem aan het oplossen. Je maakt afspraken met service en onderhoudsleveranciers en onder andere groothandels. Het kan voorkomen dat je verantwoordelijk bent voor de inkoop van brandbeveiligingsaspecten, koffie, werkkleding of meetinstrumenten. Overige onderdelen van je verantwoordelijkheden zijn voorraadbeheer, factuurcontrole, garantieclaimbeheer en budgetbewaking. Je hanteert hierbij de algemeen geldende normen en waarden van het inkoopvakgebied.

 

Bij al je werkzaamheden ben je constant bezig om onze inkoopafdeling naar een hoger niveau te brengen. Ondernemerschap en verbeteringsdrang zijn eigenschappen die jou typeren. Je gaat werken voor een solide bedrijf waar je werkt in de snel veranderende én interessante wereld van Energie en Duurzaamheid. In de basis is jouw standplaats Assen, echter doordat onze vestigingen ook in Enschede en Zwolle zitten, komt het ook geregeld voor dat je op de andere vestigingen aanwezig zal zijn.

 

In deze functie werk je op de afdeling Inkoop & Facility. Deze afdeling is verantwoordelijk voor inkoop-, facilitair beleid, waarbij prijs/prestatie en procesoptimalisaties een cruciale rol spelen. De afdeling bestaat uit collega’s van Inkoop, Wagenparkbeheer, Management Support, en Interne communicatie. 

 

Functie-eisen:

 • Een inkoper in hart en nieren met minimaal 5 jaar werkervaring bij een grotere organisatie. Je beschikt over minimaal NEVI-1, of vergelijkbaar;
 • Je hebt een bewezen track record;
 • Je bent gedreven en je toont veel initiatief. Je bent goed in staat om de (interne) klantbehoefte in kaart te brengen en je durft beslissingen te nemen;
 • Je werkt gestructureerd, secuur en projectmatig en weet ondanks de dagelijkse hectiek je prioriteiten te stellen. Excel kent voor jou geen geheimen.

Wat bieden wij?

 • Jouw werkomgeving bij ons bedrijf is een plezierige, afwisselende werkomgeving met enthousiaste en behulpzame collega’s;
 • Functiegerichte cursussen en/of opleidingen;
 • Op basis van jouw ervaring ontvang je een maandsalaris van minimaal € €4.264,- tot €5.224,- o.b.v. fulltime dienstverband;
 • Een dienstverband voor 38 uur per week;
 • Jouw arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Metaal en Techniek, waaronder bv. 25 vakantiedagen, 13 adv-dagen bij een fulltime dienstverband en een pensioenregeling bij PMT;
 • Jouw arbeidsvoorwaarden worden aangevuld met onze eigen bedrijfsregelingen (zoals bijv. reiskostenvergoeding, een telefoon en laptop van de zaak);
 • Wij bieden jou een contract voor de duur van een jaar met de intentie voor een vaste aanstelling;
 • De procedure bestaat uit twee interviews. Onderdeel van de sollicitatie is het ondergaan van een test op je soft skills.

Meer weten of meteen reageren?

Herken jij jezelf in dit profiel en durf je de uitdaging aan? Stuur dan een brief met curriculum vitae per e-mail aan sollicitatie@energiewacht.nl, ter attentie van Bart Otten (recruiter).

 

Solliciteer op deze functie

 

Energiewacht voldoet aan de AVG en gaat zorgvuldig om met sollicitatiegegevens. Jouw gegevens worden dan ook uitsluitend voor jouw sollicitatie gebruikt. Na afloop van de procedure verwijderen wij verstrekte gegevens binnen 4 weken. Zie ook onze privacyverklaring/statement.

© 2020, Energiewacht.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus..

Sluiten