HR adviseur

 • Standplaats: Zwolle

Energiewacht BV is per 1 januari 2021 de nieuwe naam van hét servicebedrijf van Essent in Noordoost Nederland. Energiewacht BV is een bundeling van krachten van Energiewacht Groep in Zwolle, Energiewacht NV in Assen en Geas Energiewacht in Enschede. Energiewacht is werkzaam in Overijssel, Friesland, Drenthe, Groningen, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland en Gelderland. In totaal werken er circa 1000 medewerkers verspreid over 14 vestigingen. Onze nieuwe organisatie is nog volop in ontwikkeling en er is een grote gedrevenheid om de ambities te realiseren. Bij Energiewacht zit je in het hart van de verandering en krijg je de mogelijkheid om mede vorm te geven aan de nieuwe organisatie.

 

Wij helpen klanten met de juiste keuze om zo hun huis of bedrijfspand duurzaam en energiezuinig te maken met als doel de CO2-uitstoot te verminderen en de volgende stap te zetten in de energietransitie. Dit doen wij door het aanbieden van en adviseren over energiebesparende en duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, verwarming, service & onderhoud en installatie. Kortom, Energiewacht voorziet in een totaalpakket aan energieoplossingen uitgevoerd door een top team van medewerkers.

 

Wij zijn dan ook een vernieuwende organisatie met een open bedrijfscultuur waarin wij op een professionele, menselijke en collegiale manier met elkaar samenwerken. Kwaliteit, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij dan ook erg belangrijk. Dit zie je overal terug, van een actieve personeelsvereniging tot en met de klanttevredenheid. Hierdoor zijn wij in 2012 en 2016 ook gekroond tot beste werkgever van Nederland en door de SBB zijn wij gecertificeerd als Erkend Leerbedrijf.

 

Bij Energiewacht BV is een vacature ontstaan voor een:

 

HR Adviseur

In deze functie ben je actief op de afdeling HR van de Energiewacht. Deze afdeling bestaat uit meerdere collega’s en disciplines zoals Opleiding en Ontwikkeling, Recruitment en Salaris en Administratie. Het HR team van de Energiewacht biedt professionele ondersteuning aan de diverse afdelingen binnen de organisatie en het management en ontwikkelt beleid voor vraagstukken op het vlak van mens en organisatie. Binnen dit enthousiaste team geef je leiding aan de HR medewerkers en de medewerkers van de salarisadministratie.

 

In de basis is jouw standplaats Zwolle, echter doordat onze vestigingen ook in Enschede en Assen zitten, komt het ook geregeld voor dat je op de andere vestigingen aanwezig zal zijn. Deze vestigingen zijn goed bereikbaar via de snelweg met de auto en beschikken over alle faciliteiten die nodig zijn om je werk op de juiste manier uit te voeren. Het betreft een vacature voor 32 uur per week, waarbij de werkdagen in goed overleg bespreekbaar zijn. Het doel van de vacature is om een langdurige en duurzame relatie aan te gaan, het betreft dus geen tijdelijke of interim functie.

 

Over de functie en de afdeling:

In deze functie als Senior HR Adviseur draag je zorg voor de vormgeving en de uitvoering van het HR- en organisatiebeleid van het integratiebedrijf. Binnen het integratiebedrijf zijn de krachten van Energiewacht, Energiewachtgroep en Geas gebundeld. In deze functie ontwikkel je nieuw beleid en verfijn je het bestaande beleid, zodat we klaar zijn voor de toekomst van het integratiebedrijf. Je bent een netwerker met uitstekende adviesvaardigheden en je bent in staat om HR beleid en werkprocessen op de juiste manier te organiseren en uit te voeren op tactisch en strategisch niveau.

 

Je bent verantwoordelijk voor de volgende aandachtsgebieden

 • Je bent verantwoordelijk voor het verzuimbeleid, hierbij bewaak je termijnen en onderneem je acties. Je onderhoudt hierbij contact met het UWV en de arbodienst;
 • Je gaat aan de slag met een People Plan op het gebied van opleidingsbeleid, functiewaardering, loopbaanontwikkeling en de in- en uitstroom van medewerkers;
 • Verder zet jij je in door personeelsadministratie en salarismutaties te behandelen en te optimaliseren, managementrapportages te schrijven en de rol van preventiemedewerker te vervullen, alsmede te adviseren over ARBO gerelateerde onderwerpen zoals veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu;
 • Je vervult een adviserende rol door leidinggevenden en medewerkers te helpen met een breed scala aan vraagstukken op HR gebied.

Eisen:

Voor deze functie zoeken wij een kandidaat met ervaring als HR adviseur en een afgeronde opleiding op het gebied van Personeel en Arbeid of HRM.

Aanvullende kwalificaties die wij belangrijk vinden:

 • Uitstekende adviesvaardigheden op HR gebied en ervaring bij het implementeren van veranderingsprocessen.
 • Om de veiligheid en gezondheid van de medewerkers te bevorderen vragen wij een achtergrond als preventiemedewerker.
 • In staat zijn om snel inzicht krijgen in de organisatie en bedrijfsprocessen van de Energiewacht.
 • Ervaring met procesmatig werken op ISO gebied.

Wat bieden wij?

 • Jouw werkomgeving bij ons bedrijf is een plezierige, afwisselende werkomgeving met enthousiaste en behulpzame collega’s
 • Een dienstverband voor 32 uur per week
 • Op basis van jouw ervaring ontvang je een maandsalaris van minimaal €4274,- en maximaal €5105,- o.b.v. fulltime dienstverband.
 • Jouw arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Metaal en Techniek, waaronder bv. 25 vakantiedagen, 13 adv-dagen bij een fulltime dienstverband en een pensioenregeling bij PMT
 • Jouw arbeidsvoorwaarden worden aangevuld met onze eigen bedrijfsregelingen (zoals bijv reiskostenvergoeding, een telefoon en laptop van de zaak);
 • En wij bieden jou, bij gebleken geschiktheid, een aanstelling voor de duur van een jaar.

Meer weten of meteen reageren?

Herken jij jezelf in dit profiel en durf je de uitdaging aan? Stuur dan een brief met curriculum vitae per e-mail aan sollicitatie@energiewacht.nl, ter attentie van Bart Otten (recruiter).

 

Solliciteer op deze functie

 

Energiewacht voldoet aan de AVG en gaat zorgvuldig om met sollicitatiegegevens. Jouw gegevens worden dan ook uitsluitend voor jouw sollicitatie gebruikt. Na afloop van de procedure verwijderen wij verstrekte gegevens binnen 4 weken. Zie ook onze privacyverklaring/statement.

© 2020, Energiewacht.

Alle rechten voorbehouden.  Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus..

Sluiten